Charleroi laat zich niet wegdrummen tegen Zulte

In een evenwichtige partij deelden beide teams de punten. Een billijke puntendeling na een zwakke eerste maar boeiende tweede periode.

drombouts

Geen wijzigingen bij Zulte Waregem terwijl de Hongaarse coach van Charleroi met Tibi, Vuorinen en Kaya drie nieuwe krachten in de ploeg bracht. De eerste dreiging kwam er van de thuisploeg met een schot voorlangs van Chevalier. De Zebra’s namen echter snel het heft in handen met kansen voor Orlando en Ederson maar Bossut bleef bij de les. Op het halfuur opnieuw een knappe redding van de thuisgoalie bij een afstandschot van Francquart. Een vrijschop van Matton op de vuisten van De Wolf kon het morrende thuispubliek niet opkikkeren. De brilscore aan de rust was alvast de juiste weergave van het uitermate matige spelbeeld.

Coach De Roover had blijkbaar tijdens de rust zijn jongens wakker geschud want na de hervatting stond een veel enthousiaster Zulte Waregem op het veld. Een puike kopbal van verdediger Vandenbroeck ging over, Nfor schoot net iets te kort om een assist van Hyland binnen te tikken. Charleroi liet zich niet wegdrummen en Losada en Vuorinen staken hun offensieve neus aan het venster. Gelukkig vielen er ook nog goals. Een vrijschop van Kaya werd slecht weggewerkt en Losada schoot de bal tegen de touwen. De thuisploeg leek aangeslagen maar enkele minuten later krulde Matton een hoekschop rechtstreeks binnen. De Gaverbeekjongens geloofden plots in een driepunter: Meert vuurde een pegel op de bezoekende doelman en Traoré kreeg ook de rebound niet voorbij De Wolf. De drie minuten extratijd brachten voor een gretig Zulte Waregem geen verder soelaas meer.

PhBo

Scheidsrechter: Simon ZULTE WAREGEM: Bossut, Colpaert, Vandenbroeck, D’Haene, Maréval, Van Nieuwenhuyze, Sterckx (81’ Meert), Hyland (71’ Traoré), Matton, Chevalier (81’ Delaplace), Nfor. CHARLEROI: De Wolf, Tibi, Aarab, Francquart, Elie, Ederson, Kaya, Losada (81’ Kagé), Orlando (90’ Gueye), Cordaro (85’ Serwy), Vuorinen. Doelpunten: 73’ Losada 0-1, 80’ Matton 1-1 Gele kaarten: Van Nieuwenhuyze (fout), Ederson (fout), Nfor (spelbederf), Kaya (handspel)

MEER OVER Charleroi

MEER OVER VOETBAL