Kortrijk moet zelfs niet doorduwen tegen Eupen

Kortrijk - Voor KVK was de partij tegen rode lantaarn Eupen een match die het moést winnen. Een strafschop en een bezoekende uitsluiting maakten het makkelijker voor de West-Vlamingen.

drombouts

Dat was het aanvankelijk echter niet. Het eerste schot tussen de palen was zelfs van Eupen, maar Verbauwhede kromde zich over een schotje van Saglid die vaak achter het duo Vandenbergh-Espinal opdook. Die Espinal mocht starten in plaats van de geblesseerde Alex en dat was de enige wijziging van Cartier die tevoren lof had gekregen van zijn collega. “Met Cartier zal het nu weer anders zijn dan het Italiaanse catenacciovoetbal en er huist kwaliteit in die groep”, aldus Vanhaezebrouck. “Niet onderschatten is de boodschap dus.”

Diezelfde Espinal lag ook aan de basis van het Eupense verlies. Nadat hij vroeg geel pakte voor een fout, liet hij zich vallen in de Kortrijkse zestien en Vervecken stuurde hem met een tweede geel naar de kleedkamer.

Toen was het al 1-0. Mboyo had vanop links voorgetrokken en Iandoli sloeg de bal weg. Strafschop én de vierde treffer voor Rossini. KVK was van dan controlerend de meerdere, maar ook dan nog moest Petr geen enkele keer plat. En toch werd het 2-0. Gershon kon tot tegen de achterlijn na een dubbele ééntwee met Mboyo doorzetten en legde achteruit op het hoofd van de Belgo-Congolees die hard binnenknikte. Het was Verbauwhede die net voor rust wel in actie moest treden toen Iandoli loeihard op de Kortrijkse goalie besloot.

De 'nieuwe’ opstelling van KV Kortrijk werd dus niet getest. Vanhaezebrouck moest stofzuiger Pavlovic (schorsing) wisselen en dat leek met De Mets geen moeilijke oefening. Maar meteen wijzigde hij zijn elftal op twee andere plaatsen: Sunjic eruit voor Martin en Carevic erin voor El Araichi waardoor Capon naar de rechtsback schoof.

Wie na rust een overrompeling verwachtte, was verkeerd. Kortrijk acteerde nog steeds zonder overtuiging en slikte op een verwaaide tegenaanval een goal van Vandenbergh, op pass van de ingevallen lepiller. Meteen de eerste dit seizoen voor Vandenbergh. Het thuispubliek keerde zich tegen zijn eigen ploeg die er niet bepaald beter door ging voetballen. Martin kreeg nog direct rood voor een tackle op de enkels van Vandenbergh en het werd nog bibberen. Op een scherpe counter bediende Mboyo Kums. De zege was binnen en Rossini trapte nog op de paal.

Scheidsrechter: Vervecken. Toeschouwers: 6.035. KV Kortrijk: Verbauwhede, Capon, Belhocine, Martin, Gershon, Kums, De Mets, De Beule (75’ Oussalah), Carevic, Rossini, Mboyo (86’ Messoudi) Eupen: Petr, Hendrikx (46’ Camara), Panizollo, Zukanovic, Iandoli, Diakhate, Jadid, Saglik (73’ Hima), Vinamont (46’ Lepiller), Vandenbergh, Espinal Doelpunten: 27’ Rossini (strafschop, 1-0), 42’ Mboyo (2-0), 63’ Vandenbergh (2-1), 85’ Kums (3-1). Gele kaarten: 5’ De Beule, 7’ Espinal, 18’ Gershon, 26’ Iandoli, 28’ Espinal, 65’ Vandenbergh, 78’ Diakhate Rode kaarten: 28’ Espinal (tweemaal geel), 71’ Martin (direct rood)

MEER OVER Eupen

MEER OVER VOETBAL