Persoons bezorgt Lokeren zege tegen G.Beerschot in slotminuut

Het team van trainer Peter Maes kon voor de tweede keer op rij de nul houden. En zoals de vorige speeldag op Eupen was dat voldoende om de drie punten te pakken dankzij een late, mooie treffer van Koen Persoons. Meteen een negen op negen voor Lokeren.

drombouts

Een eerste echte mogelijkheid om de bezoekers op achterstand te plaatsen kreeg Lokeren even voor het halfuur langs een vrijschop van Leko. Persoons nam die in één tijd over maar tilde het leder over de dwarsligger. In de slotfase van de eerste helft kwam Germinal Beerschot ook aanvallend even zijn neus aan het venster steken. Twee keer langs Custovic maar zijn pogingen waren slecht gericht. Met De Ceulaer in plaats van Mokulu probeerde Peter Maes meer snelheid en diepgang langs de linkerflank in zijn team te brengen. Zonder onmiddellijk succes want het was Beerschot dat voor het eerste doelgevaar in de tweede helft zorgde langs Haroun wiens poging in hoekschop werd afgeweerd. Lokeren reageerde met een vrijschop van Leko, op de vuisten van Kaminski en een afstandsschot van De Ceulaer dat de bezoekende doelman slechts met moeite kon afweren.

Vooral langs Leko bleef Lokeren op zoek gaan naar de 1-0. Het kwam er nog dichtbij na een hoekschop van de Kroaat en een kopbal van Maric. Maar die miste de goede richting. En naarmate de wedstrijd vorderde gingen de bezoekers steeds meer de nadruk leggen op het behoud van de nul. Dat lukte hen echter niet want met een knap afstandsschot buiten bereik van doelman Kaminski bezorgde Koen Perssoons Lokeren alsnog een verdiende zege.

DDT

Scheidsrechter: Virant. Toeschouwers: 4.808. Lokeren: Copa, Tiko, Taravel, Maric, Tshimanga, De Pauw, Overmeire, Persoons, Mokulu, Leko, Deekman. G. Beerschot: Kaminski, Wanyama, Kagelmacher, Clement, Nyomi, Haroun, Wamfor, Goor, Custovic, Negrao, Cruz. Doelpunt: 89’ Persoons 1-0. Gele kaarten: Persoons (fout), Wamfor (fout), Wanyama (fout). Rode kaarten: geen. Vervangingen: 46’ Mokulu door De Ceulaer, 56’ Cruz door Francois, 71’ De Pauw door Mbayo, 87’ Tiko door El Mouataz.

MEER OVER K. Beerschot V.A.