Okra trakteerde met friet

In heel het Vlaamse land werd door Okra-afdelingen een hele week open deur gehouden. Zaterdag zette Okra-Hoogstraten de deuren wagenwijd open en trakteerde de deelnemers aan een fietsfotozoektocht op heerlijke frieten.

Drej Oomen

Jeanne Stoffels neemt de honneurs als gastvrouw waar. "Louisa Coppens is onze voorzitster, maar die is op dit ogenblik ziek. Daarom neem ik het van haar over." Jeanne en haar ploeg zijn in zaal Pax druk in de weer met de laatste voorbereidingen terwijl de eerste kandidaat-fietser zich al komt aanmelden.

"We hebben niet zo veel geluk met het weer. Maar deelnemers zullen er zeker zijn.", legt Jaak Vinckx vanachter de inschrijftafel uit. Zijn collega Adriaan Peeters knikt bevestigend. Jeanne:"De hele week hebben mensen meegedaan met allerhande activiteiten. Zo zagen we nieuwe mensen bij de fietsers, het turnen, de hobbyclub, het kaarten en het petanquen. Daarnaast hebben we ook een koor en in de winter organiseren we wandelingen. In de zomerperiode is vooral het fietsen populair."

De Okra-afdeling in Hoogstraten bloeit. "We hebben 391 aangesloten leden en we blijven vrij goed op ons getal. Maar we zijn eigenlijk een vereniging voor 55+'ers. Aan de top verdwijnen er mensen en onderaan de leeftijdsladder komen er niet echt veel bij. Het probleem is vooral dat de mensen pas bij onze vereniging komen als ze vijfenzestig of zeventig jaar geworden zijn. We proberen ons aanbod ook voor jongere ouderen aantrekkelijk te maken."

Het Okra-bestuur in Hoogstraten kreeg onlangs een nieuwe impuls. "Onze secretaresse is nieuw. Ze is 58 jaar. Op dat publiek richten we ons. Er is echt wel nood aan een vereniging als de onze. Er komen steeds meer oudere mensen en die hebben veel vrije tijd. Ze willen zich op een aangename manier vermaken, en dat kunnen ze best in een vereniging."

De Hoogstraatse Okra-afdeling verwende de deelnemers in ieder geval. De inschrijving voor de fietsfotozoektocht kostte amper twee euro. De deelnemers kregen daar bovenop een gratis consumptie en kwamen in aanmerking voor een aantal mooie prijzen. Adriaan Peeters:"Het leuke is ook dat we hen onderweg een pak friet aanbieden. Bij Stanny Laurijssen, in de Sint-Lenaertseweg, hebben we een gelegenheidsfrituur opgericht. Daar gaat het straks gezellig druk zijn."

Zin in Okra? Contacteer Jeanne Stoffels: 03 314 51 84 of peeters.adri@skynet.be. André Oomen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio