1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Mirallas scoort en Man U kan niet scoren tegen Mignolet

Het was een succesvolle zaterdag voor de Belgen in het buitenland. Kevin Mirallas maakte twee doelpunten voor Olympiakos en houdt zijn club zo aan de leiding in de Griekse competitie. Marouane Fellaini won met Everton de eerste wedstrijd van het seizoen en doelman Simon Mignolet hield de netten schoon voor Sunderland tegen Manchester United.

drombouts

Mirallas, die niet werd opgeroepen voor de Rode Duivels door Georges Leekens, maakte twee doelpunten, een in elke helft. Olympiakos won met 3-1 van Volos en heeft nu vier punten op Panathinaikos, de tweede in de stand.

In de Premier League kon Everton voor het eerst dit seizoen winnen. De ploeg van Fellaini, die de hele wedstrijd speelde; haalde het op het veld van Birmingham met 0-2. Het was de eerste zege van dit seizoen voor Everton dat van de laatste naar de zeventiende plaats springt.

Bij Sunderland is eerste keeper Craig Gordon terug fit, maar Simon Mignolet mocht in het doel blijven staan. De Limburger deed dit met verve want hij hield de netten schoon tegen het bezoekende Manchester United. Het werd 0-0.

Bij Wolverhampton, dat 2-0 onderuit ging tegen Wigan, bleef Jelle Van Damme op de bank. Fulham, waar Moussa Dembele nog altijd out is met een enkelblessure, speelde 1-1 gelijk op het veld van West Ham United.

In Duitsland maakte Igor De Camargo zijn debuut voor Mönchengladbach. De spits viel thuis in na 83 minuten tegen Wolfsburg, maar kon de 1-1 niet meer van de borden krijgen. De ex-spits van Standard blesseerde zich aan zijn enkel op de allereerste training bij zijn nieuwe club.

Een uitstekende Timmy Simons won met Nürnberg van Schalke met 2-1. Schalke staat na zeven wedstrijden voorlaatste met vier punten

Tot slot verloor Bjorn Vleminckx met NEC op het veld van NAC met 2-0. De aanvaller speelde 90 minuten.