Vlaams Belang lacht oplossing Open Vld weg

De Antwerpse oppositiepartij Vlaams Belang vindt de "goednieuwsshow" die Open Vld zaterdag verkondigde lachwekkend. Vooral de oplossing van schepen Bungeneers om de meerkost van het tunneltracé op de stadskas te herleiden tot 61,5 miljoen, doet fractieleider Filip Dewinter de wenkbrauwen fronsen.

drombouts

Lees ook Ludo Van Campenhout stapt zelf uit Open Vld; partij blijft in meerderheid Lees ook Ook Patrick Janssens blij dat Open Vld in meederheid blijft

"Het stadsbestuur, met schepen van Financiën Bungeneers op kop, vond enkele weken geleden geen financiële ruimte om het tekort van 15 miljoen euro van het OCMW te betalen. Nu wil diezelfde schepen ons doen geloven dat hij op minder dan een week tijd blijkbaar de meerkost van de Oosterweeltunnel tot een minimum heeft herleid. Wie gelooft de liberalen nog? ", stelt Dewinter.

Volgens het Belang heeft de geloofwaardigheid van de politiek door het bochtenwerk van Open Vld weer heel wat averij opgelopen. "De meerderheid draait de burgers een rad voor de ogen omtrent de financiële consequenties van het Oosterweelcompromis. De gevolgen zullen zich immers pas laten voelen na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012."

"De komende twee jaar zal de ploeg van Janssens zich beperken tot het beklemtonen van de meerwaarde van het compromis voor Antwerpen. Over de financiële gevolgen zal in alle toonaarden gezwegen worden", besluit De Winter.