De Croo tevreden met overeenkomst Open Vld Antwerpen

Alexander De Croo, voorzitter van Open Vld, heeft zonet gereageerd op de situatie in de Antwerpse afdeling van zijn partij. Hij stelt dat de samenwerking van de lokale afdeling en schepen Ludo Van Campenhout niet meer degelijk verliep.

fvranckx

Lees ook: Ludo Van Campenhout stapt zelf uit Open Vld; partij blijft in meerderheid.

"Het is goed dat er nu duidelijkheid is en iedereen weet waar hij staat. Op die manier zijn de voorwaarden gecreëerd om als eendrachtige Antwerpse Open Vld op te bouwen naar de verkiezingen van 2012", verklaarde De Croo, voor wie politiek "essentieel een ploegsport" is.

Het unanieme besluit van de Open Vld Groot-Antwerpen noemde hij "een voorstel met belangrijke garanties voor de Antwerpenaar".

Axel Polis

Voorts looft De Croo afdelingsvoorzitter Axel Polis, die de afgelopen dagen samen met oud-voorzitter Bart Somers de Antwerpse Open Vld opnieuw probeerde op één lijn te krijgen.

"Ik reken erop dat Axel de komende maanden samen met onze Antwerpse mandatarissen, bestuursleden en leden dat werk voortzet en een vernieuwd en wervend liberaal project uittekent voor een open en leefbaar Antwerpen. Hij zal daarbij op mijn steun kunnen rekenen", aldus de partijvoorzitter.