Van Aelst riskeert levenslange schorsing voor praten met media

Vic Van Aelst, de advocaat van Els Clottemans, mag in de zaak over de parachutemoord geen verklaringen meer afleggen in de pers. Dat heeft Dirk Grootjans, stafhouder van de Antwerpse balie, gemeld. Legt hij dat verbod naast zich neer, dan riskeert de strafpleiter vervolging.

fvranckx

Op de eerste dag van het assisenproces in Tongeren verklaarde Jef Vermassen, de advocaat van de familie van Els Van Doren, dat hij op vraag van de familie Clottemans sereen zou blijven in de media. Van Aelst daarentegen stond de pers geregeld te woord op de trappen van het gerechtsgebouw. En dat kan niet voor de stafhouder van de Antwerpse balie.

In Het Laatste Nieuws zegt hij dat de jury beïnvloed wordt door Van Aelsts pleidooien in de media. Hij vreest dat het proces zal ontaarden en verbiedt Van Aelst en zijn assistente Katrien Van Der Straeten, die de strafpleiter hielp om het verbod te omzeilen, nog meer uitleg te geven buiten de zittingszaal.

"Anders verschijnt Van Aelst voor de tuchtraad van de orde en riskeert hij een blaam of zelfs een levenslange schorsing", aldus Grootjans.