Het weerbericht voor Limburg

Update zaterdag 2 oktober 9u15

Vanochtend is het eerst nog wat druilerig, maar stilaan wordt het toch overal in Limburg zo goed als droog. Het blijft wel meestal bewolkt met vanmiddag lokaal enkele schaarse opklaringen.

rweytjens_fr

De temperatuur loopt op naar een maximumwaarde in de buurt van 18°C. Vanaf de vooravond trekt een regenzone van west naar oost over onze provincie, opnieuw goed voor enkele liters hemelwater. De wind waait meestal matig uit het zuiden.

Zondag wordt het dan zowaar mooi en warm nazomerweer met brede zonnige perioden en temperaturen tot 22 a 23°C. De zon kan af en toe versluierd geraken achter hoge bewolking maar zal zich daar toch wel meestal doorheen weten te branden. Er zal dan wel een strakke zuidenwind waaien.

Ook maandag blijft er vanuit het zuiden warme lucht omhoog gepompt worden. De minima rond 14°C zijn zeer hoog voor de tijd van het jaar en namiddag bereiken we opnieuw zo'n 23°C. Dit is een graad of 6-7 warmer dan normaal. De meeste buien blijven opnieuw net ten westen van ons, al zouden er tegen de avond enkele exemplaren tot Limburg kunnen doordringen.

Dinsdag zet de temperatuur een stapje terug richting 20°C als maximumwaarde maar het blijft dan wel overal droog.

Ook woensdag blijft het nog een groot deel van de dag droog met mooie opklaringen. Pas 's avonds of in de nacht naar donderdag slaagt een regenzone er misschien in om de oversteek van west naar oost te maken, maar lang niet alle weermodellen zijn het daarover eens. Het blijft wel zacht met minima rond of zelfs boven 10°C en maxima in de buurt van 20°C.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen