Bestaat de Waaslander (nog)?

Bestaan het Waasland en de Waaslander nog anno 2010? En zo ja, waar staat ze voor? Dat vormt het onderwerp van de essaywedstrijd georganiseerd door Erfgoedcel Waasland.

drombouts

Voor deze essaywedstrijd stellen we de vraag of er echts sprake is van een soort regionale, Wase identiteit. Bestaat er zoiets als een Waaslander en wie is dit dan? Of is een Waase identiteit slechts een lege doos", verwoordt voorzitter Freddy Willockx van Interwaas het.

De invalshoek kan zowel literair, filosofisch, historisch cultureel als sociologisch zijn. De winnaar strijkt 1.000 euro op. De tweede prijs is nog goed voor 500 euro, de derde voor 300 euro. BiblioWaas reikt een extra prijs van 300 euro uit voor de meest literaire benadering.

De winnende inzendingen worden gepubliceerd in de Annalen van de Koninklijke Kring van het Land van Waas. Deelnemers moeten minstens 20 jaar oud zijn. Deelnemen kan tot 15 februari 2011 door een essay van maximaal 4.500 woorden door te sturen naar erfgoedcel@interwaas.be.

Het reglement vindt u op de site van de Erfgoedcel. En wat denkt u ervan als inwoners van het Waasland? Surf naar onze site en antwoord op de vraag: Bent u een Waaslander?

KODE

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio