Australiër Michael Matthews wint WK bij beloften

De Australiër Michael Matthews is vrijdagmorgen in het Australische Geelong wereldkampioen wielrennen bij de beloften geworden. Hij was na 159 km de snelste van een compact peloton en haalde het voor de Duitser John Degenkolb en de Amerikaan Taylor Phinney, de winnaar van de tijdrit.

Laurens De Vreese werd eerste Belg op de zevende plaats.

Het WK bij de beloften werd gekenmerkt door een lange ontsnapping van de Amerikaan Ben King, die al vroeg het hazenpad koos en op 50 km voor de streep gegrepen werd door de Italiaan Moreno Moser. Hijzelf werd met nog iets minder dan 30 km te gaan ingelopen door het peloton.

In de slotfase toonden de Belgen Laurens De Vreese, Jelle Wallays en Yannick Eijssen zich, maar het kwam tot een spurt. Daarin toonde de 20-jarige Matthews, die volgend seizoen voor Rabobank uitkomt, zich de snelste.

Op de erelijst volgt hij de Fransman Romain Sicard (Euskaltel-Euskadi) op, die vorig jaar de beste was in het Zwitserse Mendrisio. Zondag staat in Geelong de wegrit bij de profs op het menu. Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) is dan een van de topfavorieten.

Meer sportnieuws