Christophe Rochus hangt tennisracket aan de haak

Christophe Rochus hangt tennisracket aan de haak

Christophe Rochus hangt tennisracket aan de haak

Print
Volgens de ouders van Christophe Rochus hangt hun zoon eind dit jaar zijn tennisracket aan de haak. Het Challengertoernooi van Bergen of een andere Challenger zal het laatste tornooi van de oudste Rochus-broer zijn. Dat schrijft La Dernière Heure.

"Christophe is leeg, het is tijd om de bladzijde om te draaien", stellen zijn ouders Jean-Pierre en Anne Rochus. "Christophe heeft ons toevertrouwd dat hij eerst drie maanden rust neemt. Daarna kan hij eventueel een jonge belofte begeleiden. Hij heeft nooit een andere wereld gekend dan die van de kleine gele tennisbal."

38e plaats

De 31-jarige Rochus staat momenteel op de 201e plaats op de wereldranglijst. De Ethias Trophy in Bergen, die van 2 tot 10 oktober gespeeld wordt en waar Rochus een wildcard voor kreeg, zou dus mogelijk al zijn laatste toernooi worden. Het kan ook dat hij er na een Challenger eind dit jaar de brui aan geeft.

De carrière van Rochus, die prof is sinds 1996, zit al een tijdje in het slop. In mei 2006 stond hij nochtans op de 38e plaats op de wereldranking, zijn hoogste rangschikking ooit. Hij won geen ATP-tornooien, maar bereikte wel de finales in Valencia (2003) en Rotterdam (2006). In 2000 haalde hij de vierde ronde op de Australian Open.

De oudere broer van Olivier Rochus (ATP-78) won in totaal vijf Challengertornooien.

MEEST RECENT