Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Film met interculturele liefdesrelatie schokt Turken

Verscheidene Turken hebben zondag in Antwerpen spontaan de zaal verlaten bij de avant-première van de Belgisch-Turkse film Turquaze. Enkele mannen keerden nadien terug om vrouwen weg te halen.

ghouben

De liefdesscènes waren blijkbaar te expliciet, zeker voor Turken van de eerste generatie. Turquaze, de eerste langspeelfilm van regisseur Kadir Balci, draait vanaf woensdag in alle bioscoopzalen.

Het gaat over een Turkse familie in Gent, waarvan één van de zonen een relatie heeft met een Belgische vrouw. Een overwegend Turks publiek kreeg de film gisteren in avant-première te zien in een zaal aan het Stuivenbergplein in Antwerpen. Vooral de interculturele liefdesrelatie zorgde voor onbehagen. Een deel van de aanwezigen verliet uit protest de zaal.

Vuilnisbakken omkieperen

Een dag eerder, zaterdag, was er in het Antwerps bioscoopcomplex Metropolis al een relletje geweest met allochtone jongeren. Door de actie ‘voor 3 euro naar de film’ van BNP Paribas, was er extra veel volk. De amokmakers moesten op de eerste rij zitten en begonnen uit protest de vuilnisbakken om te kieperen. De voorstelling werd tien minuten onderbroken om de jongeren uit de bioscoopzaal te verwijderen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio