Protest tegen heraanleg Tuinlei groeit

De bewoners van de Tuinlei drijven hun protest op tegen de plannen voor de heraanleg van hun straat. Ze vrezen dat de Tuinlei binnen de kortste keren wordt herschapen in een ontsluitingsweg richting A12.

Roggeman Bart

"Het bovenste gedeelte van de straat richting Matenstraat in Niel is nu nog een moeilijk berijdbare zandweg. Maar door die te verharden, wordt de weg vrijgemaakt voor meer autoverkeer. Er is geen enkele reden om de straat op deze manier heraan te leggen, niemand is vragende partij", meent het straatcomité.

Ook de buurgemeenten Niel en Aartselaar kanten zich tegen de plannen. Niel gaat zich volgende week beraden over eventuele stappen.

Schelle zegt dat het hiermee enkel uitvoering geeft aan het statuut van de weg volgens het intergemeentelijk mobiliteitsplan. Tot nu was dat nog niet nodig geweest, maar door de heraanleg van de Steenwinkelstraat ligt dat anders.

"Het is niet verantwoord het verkeer twee jaar door het centrum te sturen. Aanpassingen zijn hiervoor nodig, want de situatie op de zandweg is niet veilig", zegt burgemeester Rob Mennes (CD&V).

Bart Roggeman

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio