Bungeneers: "Nog niet definitief uit Antwerpse coalitie"

"Mijn ontslagbrief is nog niet getekend. Als men tegemoetkomt aan de gerechtvaardigde eisen van Open Vld, dan zie ik niet in waarom we niet op onze stappen zouden kunnen terugkeren." Dat zei Antwerps schepen van Financiën Luc Bungeneers donderdagavond tijdens een interview in 'Terzake'.

wverhaert

Bungeneers kondigde donderdagmiddag zijn ontslag aan naar aanleiding van de Oosterweelbeslissing. Zijn partij, die opstapt uit de Antwerpse meerderheid, vindt niet dat de 352 miljoen euro kan verhaald worden op de stad en haar inwoners.

Gesprek met Janssens

Toch liet Bungeneers nog een opening. "Mijn ontslagbrief is nog niet getekend. Ik zal in de komende dagen een gesprek hebben met de burgemeester. Ik hoop dat Patrick Janssens misschien andere voorstellen doet, waarvan ik dan de zekerheid krijg dat de meerkost van 352 miljoen euro niet door de Antwerpse belastingbetaler moet worden betaald."

N-VA-voorzitter Bart De Wever stelt voor om er samen met Bungeneers over te waken dat dat niet gebeurt. De Wever zegt te hopen dat Open Vld nog op haar beslissing terugkomt. "Ik roep de partij op om zich te bezinnen en samen met ons erover te waken dat die gelden worden bijeengebracht vanuit de stad en de haven op de meest zinvolle manier, en liefst zonder de belastingen te verhogen."