Insectenhotel wordt zes meter hoge unieke biodiversiteittoren

De compostmeestersgroep heeft zich eerder geëngageerd voor de kunst wedstrijd ?Willebroe". Samen met kunstenaar Angelo Vermeulen en architect Kris Mys vormen ze team. Ze gaan een uitvergroot model van zes meter hoog bouwen van een zogenaamd 'insectenhotel'. Het is een van de vijf kuntsprojecten in het kader van het project ?Willebroe'.

boey jan

Op het terrein van de wijkcomposteerders aan de Parklaan staat een wriemeltoren of insectenhotel. "Het is dood materiaal dat op elkaar is gestapeld en op die manier een speeltuin wordt voor allerlei insecten.

Vandaar de internationale naam insectenhotel. Dit idee hebben we gebruikt als start voor ons kunstproject", zegt compostmeester Paul Herremans.

Kunstenaar Angelo Vermeulen (Sint-Niklaas) heeft werken staan in Amerika, Fillipijnen, enz. die eveneens volgens het concept van samenwerking met lokale bewoners zijn tot stand gekomen. "Je mag in zo'n project geen eigen verwachtingen hebben. Je moet met open vizier met elkaar omgaan. Zo groeit een bescheiden idee (insectenhotel) uit tot een kunstwerk of unieke biodiversiteittoren van zes meter hoog waarvan de basis een ellips vormt van vier op drie meter. Onderaan wordt er gecomposteerd. De warmte wordt gebruikt voor de hele toren. Bovenaan worden planten gekweekt ", vertelt Angelo Vemeulen.

Jan BOEY

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners