"De doodsteek voor Antwerpen als woonstad"

Volgens het actiecomité stRaten-generaal heeft de Vlaamse regering "absoluut de verkeerde keuze" gemaakt door te blijven kiezen voor het BAM-tracé. "Dit verankert het doorgaand verkeer definitief op de Antwerpse Ring. We vrezen dat dit vandaag de doodsteek is voor Antwerpen als woonstad", zegt Manu Claeys.

wverhaert

"De vraag is niet of het een brug of een tunnel zou zijn, maar wel of je het doorgaand verkeer rond of door de stad leidt", licht hij toe. "Als je de verkeerde vraag stelt, krijg je de verkeerde discussie, het verkeerde antwoord en zoals nu de verkeerde beslissing. Hiermee negeert de Vlaamse regering bovendien de uitslag van de volksraadpleging waarop het tracé waarop nu ook de tunnel ligt, is weggestemd."

Claeys zegt nog dat hiermee het fileprobleem niet opgelost is en dat de Oosterweelverbinding voor blijvende congestie zal zorgen. "Bovendien moet je hierdoor de Antwerpse Ring dramatisch verbreden, terwijl alle nieuwe woongebieden daar vlakbij liggen. Wij vrezen dat vandaag de doodsteek voor Antwerpen als woonstad is gegeven", zegt Claeys. "Bovendien is deze oplossing veel duurder dan het Meccano-tracé. Ik hoop dat het Vlaams Parlement maandag het verstand heeft om deze beslissing tegen te houden."

Het enige positieve van deze beslissing is volgens Claeys dat Noriant nu niet meer aan zet is, dat alle procedures weer open liggen en dat het lokaal voor het Antwerpse Eilandje beter is om een tunnel dan een brug aan te leggen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER