"Janssens wint, Antwerpen verliest"

"Dit is een verlies voor de stad", zegt Wim Van Hees van Ademloos in een eerste reactie op de beslissing van de Vlaamse regering om de Oosterweelverbinding met tunnels aan te leggen, maar wel vast te houden aan het oorspronkelijke tracé van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM). Van Hees heeft het over een "overwinningsnederlaag" en vindt het "roekeloos" als de stad moet meebetalen voor het project.

wverhaert

"Burgemeester Patrick Janssens heeft gewonnen in het politieke debat, maar de stad verliest. Het tracé dat door de volksraadpleging was afgewezen, wordt met deze beslissing bevestigd - met alle negatieve implicaties", aldus Van Hees. "Dat de visie om het verkeer binnen de stad te houden heeft gewonnen, is een verlies voor de stad."

De actiegroepvoorzitter wijst er wel op dat het Lange-Wapper-viaduct definitief begraven lijkt. "Dat is fantastisch. Maar daarna begint het. Want we weten niet hoe die tunnel-Wapper er gaat uitzien en hoe breed de Antwerpse Ring moet worden".

Roekeloos

Van Hees zegt ook "zeer bezorgd" te zijn over de berichten dat de stad mee moet betalen aan de tunneloplossing. "Daardoor zou de schuld van de stad behoorlijk stijgen. Grote infrastructuurwerken worden vaak bovendien veel duurder dan aanvankelijk gesteld. Dit is zeer roekeloos en buitengewoon onredelijk. Het gaat om een beslissing die Antwerpen niet wil en waarvoor ze cash op tafel moet leggen om ze tot uitvoering te brengen?"

Actiegroepen Ademloos en stRaten-generaal geven donderdag om 10.30 uur een persconferentie over hun standpunt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER