Geitestoet lokt massa bezoekers naar Wilrijk (video + fotoalbum)

Print
Wilrijk - Zondag trok de vijfjaarlijkse Geitestoet door het centrum van Wilrijk. Naar schatting 75.000 toeschouwers bezochten dit historisch-folkloristisch evenement. Hoogtepunten waren een reeks historische praalwagens uit de Middeleeuwen, de praalwagen van de Wilrijkse volkslegende Lange Wapper en een bloemencorso met maar liefst 30.000 bloemen.

De Geitestoet was dit jaar aan zijn zesde editie toe. In de stoet stapten zondagnamiddag onder meer tien choreografische groepen, twaalf originele praalwagens en maar liefst 1.500 gekostumeerde deelnemers mee. Samen brachten ze in tal van taferelen de geschiedenis van Wilrijk en het dorpsleven van weleer tot leven.

Onze vliegende reporter interviewde iedereen die deelnam aan de stoet: van de eretribune tot in een 2PK. Bekijk het filmpje!

De stoet trok door het centrum van Wilrijk via onder meer de Doornstraat, de Bist, de Sint-Bavostraat en de Jules Moretuslei. De toegang tot dit spektakel was voor het eerst gratis. De Geitestoet lokte naar schatting 75.000 toeschouwers naar Wilrijk, waarmee dit evenement tot de top behoort van de Belgische historisch-folkloristische stoeten.

Naast de eigenlijke stoet vonden er nog tal van evenementen plaats in het centrum van Wilrijk. Zo was er 's namiddags een authentieke geitenmarkt op de Bist en vonden er optredens plaats van lokale muziekgroepen.

De Wilrijkse feestdag wordt nog afgesloten met een optreden van de popgroep De Romeo's en een spetterend vuurwerk. De volgende Geitestoet gaat uit in 2015.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio