Remy Merckx overleden

Remy Merckx overleden

Remy Merckx overleden

Print
Zemst - Elewijtenaar en oud-burgemeester Remy Merckx is donderdag in het Sint Maartenziekenhuis in Mechelen overleden. Hij zou op 5 oktober 80 geworden zijn.Vorige week donderdag kreeg Remy Merckx een beroerte achter het stuur van zijn oldtimer jeep. Daardoor belandde hij met zijn wagen in een gracht aan de Tervuursesteenweg in Elewijt. De MUG reanimeerde hem maar later geraakte Merckx in coma waaruit hij niet meer ontwaakte en donderdag overleed. Merckx kende vroeger al hartproblemen waarvoor hij toen geopereerd werd.
Remy Merckx is de tweelingbroer van Frans Merckx die in Boortmeerbeek woont. Ze werden op 5 oktober 1930 in Perk geboren. Remy ontwikkelde zich als een succesrijk zakenman in kolen en brandstoffen. In 1965 werd hij tot gemeenteraadslid verkozen en zes jaar later werd hij schepen, samen met Marcel Van Loock en burgemeester Raoul Van Welckenhuysen. Na de fusie van gemeenten werd Remy Merckx twee jaar schepen van Zemst en volgde hij in januari ‘79 Arthur Baeck op als burgemeester. Hij bleef dat tot januari 1993 toen Louis van Roost het overnam.

Merckx was een burgemeester die dicht bij de mensen stond en in vele verenigingen actief was. Hij had een boon voor de wielersport en was vijf jaar voorzitter van Okra.

De uitvaartliturgie wordt opgedragen in de Sint Hubertuskerk van Elewijt op donderdag 23 september om 10u.

Juliaan Deleebeeck
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio