"Ik Peumans aangevallen? Pure verzinsels!"

Ik Peumans aangevallen? Pure verzinsels!

"Ik Peumans aangevallen? Pure verzinsels!"

Print
"Jan Peumans aangevallen in Wezet? Helemaal niet", zegt Robert Liebens, de vermeende aanvaller van de voorzitter van het Vlaams Parlement en diens echtgenote Marie-Jeanne. Volgens de 37-jarige man ging het om een woordenwisseling en wil Peumans "politiek profijt" uit de zaak halen. "Peumans liegt", verklaart Liebens in een interview met het blad La Meuse.

Nadat Peumans zondag een ijssalon verliet, werd hij op weg naar zijn auto naar eigen zeggen achtervolgd door een opgehitste Waal. Volgens Peumans schold de dertiger hem uit voor connard (klootzak), sale Flamand, onnozelaar en al het vuils van de wereld. Toen hij in zijn auto wilde stappen, zou hij klappen in het gezicht hebben gekregen.

Paraplu

Robert Liebens beweert echter dat Peumans zich laagdunkend uitliet over de Franstalige partij Action Fouronnaise, waarvan hij lid is. "Toen ik hem vroeg waarom hij dat zei, probeerde zijn vrouw mij plots te slaan met haar paraplu. Ik wist die aanval af te slaan, dat is het enige wat er gebeurd is."

"Op dat ogenblik kwam net een politiepatrouille voorbij. De agenten stopten en kalmeerden de gemoederen. Denk je echt dat de politie mij zomaar zou hebben laten gaan als Peumans bebloed was?"

"Ik vind het ongelooflijk dat dit zo'n omvang aanneemt. Blijkbaar hebben intussen Rudy Demotte en Elio Di Rupo deze zogenaamde agressie veroordeeld, maar zij weten niet wat er gebeurd is", besluit Liebens.

Peumans zelf blijft ondertussen bij zijn verhaal. De Vlaamse parlementsvoorzitter heeft zelfs een dokterattest dat bewijst dat hij het slachtoffer is geweest van agressie.

Lees ook: Peumans krijgt pak rammel in Wallonië

Nu in het nieuws