Jan Peumans krijgt pak rammel in Wallonië

Jan Peumans en zijn echtgenote Marie-Jeanne werden afgelopen zondag afgerammeld in Wezet door een opgehitste Waal. Hij vond dat de voorzitter van het Vlaams Parlement niets te zoeken had in Wallonië en sloeg Peumans een scheve kaak.

kscherpenberg

Nadat hij rond 17.30 uur een ijssalon verliet, werd hij op weg naar zijn auto achtervolgd door een opgehitste Waal, een dertiger, die hem uitschold voor connard (klootzak), sale Flamand, onnozelaar en al het vuils van de wereld. Peumans reageerde niet. Maar toen hij in zijn auto wilde stappen, kreeg hij klappen in het gezicht. Hij hield er een inwendige bloeding ter hoogte van de slaap en een scheve kaak aan over. Maandag had hij barstende hoofdpijn. Die is weg, maar hij is nog altijd een beetje duizelig.

Ook zijn echtgenote deelde in de klappen toen ze haar man probeerde te helpen. Dat wilde ze doen met haar paraplu. Maar die was ze al kwijt nog voor ze die goed vast had. Ze heeft nu nog altijd pijn in de arm. Jan en Marie-Jeanne Peumans hadden al bij al nog geluk omdat er toevallig een politiecombi passeerde. Vriendelijk waren de agenten niet. Het liefst van al lieten ze de zaak blauw blauw. Peumans weigerde. Er werd een proces-verbaal opgesteld dat nu naar het parket van Luik gaat. De procureur moet nu beslissen of er al dan niet een vervolg komt.

"Ik ben hier echt niet goed van. Aangevallen worden omwille van mijn politieke ideeën, dat had ik nooit verwacht", aldus Peumans, die nochtans bekend is van zijn liefde voor Wallonië.

"Tegen Waalse waarden"

Ondertussen hebben ook Waals minister-president Rudy Demotte en PS-voorzitter Elio Di Rupo gereageerd op het nieuws. Volgens die eerste druist de aanval volledig in tegen de waarden die altijd deze van Wallonië waren, namelijk openheid en een goede ontvangst.

Dat zegt ook Di Rupo. "Hoewel dergelijke gebeurtenissen uitzonderlijk blijven, moeten ze met de grootste vastberadenheid worden afgekeurd. Het is onaanvaardbaar dat een man of vrouw, of ze politicus zijn of niet, worden geïntimideerd of het slachtoffer worden van geweld omwille van hun mening. Met geweld tonen dat men tegen een politieke mening is, druist in tegen al onze waarden", aldus het PS-kopstuk.

ED

Vastgoed

Jobs in de regio