Molenfeesten met molenrock en westernrijden

Print
Zandhoven - Het programma dat de Molenkring en de Landelijke Gilde voor de Molenfeesten van dit weekend ineenboksten, is voller dan ooit. Vrijdag 17 september begint het al goed met een Night of the Highlands (DJ Eleven) in de feesttent achter de windmolen aan de Molenheide in Pulderbos.

Zaterdagavond 18 september staan Molenrock en een countryavond op de affiche, met optredens van de bands Hickory en Radio Tennessee (Johnny Cash-covers). Hierin spelen muzikanten uit Groot-Zandhoven mee. Zondag 19 september starten de feesten om 11.30u met een mis in de tent, gevolgd door een eetmaal en de feestelijke opening van een nieuwe toeristische landschapsbelevingsroute die vertrekt aan de molen.

In de eerste feestring gaan vervolgens de Highlandgames door met de lowlandpipers, waarin de sterkste mannen van het dorp zich kunnen bewijzen. Om 15.30u komt de Sint-Sebastiaansgilde van Zandhoven dansen, met een huldiging van keizer Jef Cambré. De KLJ bouwt om 16u een menselijke piramide en demonstreert het vendel- en wimpelzwaaien. Daarna wordt nog koren gedorst.

In de tweede feestring komen de paardenliefhebbers aan hun trekken, met een rodeo (15u) en westernreining (16u). Tussenin is er nog een demonstratie putboren. Doorlopend zijn er demonstraties schilderen in de wei, tentoonstelling van landbouwalaam, ambachten, accordeonspel door Werner Janssens, doedelzakblazers en gratis kinderanimatie met huifkarritten, broodbakken, schminken en een stropiramide.

Kristin matthyssen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio