KWB Stabroek promoot autodelen

Print
Stabroek - "Een auto is duur. Nog voor je één kilometer hebt gereden, moet je al een pak geld neertellen. Als je een auto deelt, kun je een deel van de kosten terugverdienen. Dat kan interessant zijn voor wie bijvoorbeeld af en toe een tweede auto nodig heeft. Anderen hebben in de week per se twee auto's nodig, maar in het weekend is eentje voldoende. Dan kan iemand anders hem gebruiken. In deze lukrake voorbeeldjes zou autodelen een oplossing kan zijn", zegt KWB-voorzitter Marc Meersmans.
"Wie een auto deelt, maakt met meerdere mensen gebruik van één auto. Jij maakt gebruik van de auto wanneer jij hem nodig hebt. Wanneer je hem niet nodig hebt, kan iemand anders ermee op pad. In veel steden is deze manier van autogebruik al meer ingeburgerd. In plattelandsgemeentes iets minder. Omdat dit systeem heel wat voordelen biedt, willen we het in Stabroek en omgeving bekend maken", aldus nog Marc Meersmans.

Daarom organiseert KWB Stabroek en Autopia, het Vlaams steunpunt voor particulier autodelen, een infoavond. Die gaat door woensdag 22 september om 19u30 in zaal Molenhoek aan de St.-Catharinastraat.

Info : Kwbfoon 0487/679797 of www.autodelen.net

Erik Vandewalle
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio