Giel en Jorn steken met hun kajak Het Kanaal over

Giel en Jorn steken met hun kajak Het Kanaal over

Giel en Jorn steken met hun kajak Het Kanaal over

Print
Westerlo - Giel Van den Broeck (22) en Jorn Van Rillaer (20), twee sportieve studenten uit Westerlo, staken maandag Het Kanaal over in een duokajak. Het succes van een geslaagde expeditie smaakt naar meer.
?De zoete smaak van succes. De Franse kust binnen handbereik, pijnlijke schouders, laag energiepeil, maar een o-zo-hoog geluksgehalte. We hebben het gehaald!' staat te lezen op de weblog van de twee vrienden.

Vorige week strandden Giel en Jorn halfweg de oversteek. De felle wind was de oorzaak van de mislukte eerste poging. Maandag waren de weersomstandigheden veel gunstiger. "Maar we zijn wel 3 uur vroeger vertrokken omdat er een storm op komst was", vertelt Giel. "De tocht verliep echt vlot. We peddelden aan een constant ritme en na 5u35 waren we in Calais. Dat is vrij snel, want we hadden ons gericht op 8 à 10 uur varen. We hebben zo'n 40 kilometer afgelegd, want door de stroming moesten we regelmatig onze koers corrigeren."

Giel en Jorn waren tijdig uit het water. Een paar uur later liep de windkracht op tot 7 beaufort.

To Walk Again

Giel en Jorn koppelden hun expeditie aan het goede doel, meer bepaald aan de vzw To Walk Again. De opbrengst van sponsoring en hun spaghettidag zou naar de vzw gaan. "Zou, want door de hoge kostprijs blijft er jammer genoeg geen geld over", legt Giel uit. "Een volgboot kost al 1600 euro. Tel daar de kosten voor de ferry, het vervoer en brandstof bij. Met de sponsoring konden we juist de onkosten dekken. To Walk Again heeft daar begrip voor en de vzw is blij met de aandacht die we aan hun project gaven."

Het succes van deze expeditie smaakt bij de avonturiers naar nog. "We denken aan de beklimming van de Kilimanjaro of het breken van een wereldrecord", blikt Giel vooruit. "We hebben al navraag gedaan naar de verplichte formaliteiten."

Jan SPRUYT
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio