Bakkerij Peeters uit Essen sluit na 225 jaar de deuren

Bakkerij Peeters uit Essen sluit na 225 jaar de deuren

Bakkerij Peeters uit Essen sluit na 225 jaar de deuren

Print
Essen - Begin volgend jaar stopt bakker Herman Peeters (62). Na 225 jaar stopt het oudste familiebedrijf van België er mee.
Het gonst van de geruchten in Essen omtrent bakker Herman Peeters. Herman geeft graag duidelijkheid: “Ik ben al 33 jaar bakker en heb dat steeds graag gedaan. Al twee jaar ben ik met de overname bezig. Eerst leek dat Tinne, één van mijn vier dochters, interesse had. Maar het was toch niet voor 100 % haar ding. En dan moet je er ook niet aan beginnen. Op alle manieren heb ik en ook samen met anderen een overnemer gezocht, maar helaas niet gevonden.

Natuurlijk had ik liever gehad dat het een bakkerij bleef. Zowel voor mijn gevoel en voor mijn personeel. Maar het is niet anders. Ik heb al die jaren getracht om lekker en gezonde producten te maken. Geen bewaarmiddelen, geen kleurstoffen. Dit was mijn manier. Niet altijd de goedkoopste, maar wel goed voor de mensen. Ik hoop dat andere bakkers mijn voorbeeld hierin blijven volgen en dat zo mijn specialiteiten, als het speltbrood, blijven bestaan.

Frankrijk


Ik heb altijd met hart en ziel gewerkt ,maar het is goed geweest, ik moet ook aan mijn eigen gezondheid denken. Vervelen zal ik me niet : Ik heb een te restaureren huis gekocht in Frankrijk en ga daar de komende jaren aan werken. De winkel zal waarschijnlijk afgebroken worden en er komt een handelspand met daar boven appartementen.”

Kris Peeters
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio