Parket wil overvallers van bejaarden voor assisen brengen

Parket wil overvallers van bejaarden voor assisen brengen

Parket wil overvallers van bejaarden voor assisen brengen

Print
Mortsel - Het Antwerpse parket wil vier verdachten voor het hof van assisen brengen voor de roofmoord op Christiana Van den Eynde (73) en verscheidene overvallen op bejaarden in Antwerpen en Mortsel.

De verdediging vindt dat de feiten voor de correctionele rechtbank moeten komen. De raadkamer in Antwerpen neemt op 20 september een beslissing.

De feiten gebeurden in mei en begin juni vorig jaar. De slachtoffers werden in hun woning overvallen en beroofd van hun geld en juwelen. De daders schuwden het geweld niet: Christiana Van den Eynde werd zo zwaar geslagen dat ze in een coma belandde en zes weken later overleed.

Ze pleegden de overvallen in wisselende samenstelling. Dumitru C. (40) was bij de meeste feiten betrokken, waaronder ook de roofmoord op Van den Eynde, die hij samen met Stellan C. (35) pleegde.

Intentie tot doden

Hun advocaten betwisten echter de intentie tot doden en de verdediging van Dumitru C. vroeg de raadkamer bovendien om zijn cliënt te laten interneren. Het parket vorderde voor hen en voor Andrei D. (22) en Hegedus-Petru R. (20) de verwijzing naar assisen, maar wil hen voor enkele kleinere feiten ook nog voor de correctionele rechtbank brengen. De verdediging vroeg om alles te correctionaliseren.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio