Jeugd OntmoetingsWerking organiseert kinderfuiven

Jeugd OntmoetingsWerking organiseert kinderfuiven

Jeugd OntmoetingsWerking organiseert kinderfuiven

Print
Essen - * */Enkele jongeren starten in Essen met een JeugdOntmoetingsWerking. De bedoeling is in de eerste plaats om activiteiten te organiseren voor jongeren van 12 tot 15 jaar, een groep die momenteel onvoldoende terecht kan in Essen. Jeugdhuis Govio in Kalmthout organiseert reeds enkele jaren met succes kinderfuiven voor deze doelgroep en JOW is van mening dat Essen niet kan achterblijven./
JOW vliegt er meteen in met een Halloween-fuif op 23 Oktober in het Gildenhuys te Essen. Elke jongere van Essen en omstreken van 12 tot 15 jaar oud is welkom. "Uiteraard zullen er geen alcoholische dranken geserveerd worden. De kinderen kunnen door hun ouders afgezet en weer opgehaald worden op een gesloten parking", aldus één van de drijvende krachten Werner Hertogs.

"JOW bestaat uit gedreven Essense jongeren die allemaal wel een link hebben met het jeugdwerk", vertelt Jo Knaepkens, zelf bestuurslid van de Essense jeugdraad. "Vanuit die achtergrond was het ons opgevallen dat er voor jongeren van 12 tot 15 in Essen buiten de zomermaanden weinig te doen is. Daarin willen we verandering brengen. Vroeger had Essen een jeugdhuis dat deze leegte kon opvullen maar door enkele onfortuinlijke gebeurtenissen was het SJOC helaas geen lang leven beschoren. Wie weet leidt dit initiatief op termijn alsnog naar een Essens jeugdhuis ?"

Jow.essen@gmail.com

Kris Peeters
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio