Nancy maakte doodstrijd bewust mee

Nancy maakte doodstrijd bewust mee

Nancy maakte doodstrijd bewust mee

Print
Schilde - Carlos Van Deun bracht zijn echtgenote Nancy Hendrickx maar liefst 121 snij- en steekwonden toe op een camping in Lichtaart. "Een duidelijk geval van 'overkill', wat typisch is voor iemand die in razernij verkeert", verklaarde de wetsgeneesheer dinsdagnamiddag voor het Antwerpse assisenhof, waar Van Deun terecht staat voor doodslag.

De steken door het oog en de wang waren Nancy fataal geworden, omdat die haar hersenen hadden doorboord. "Voor deze steken werd de nodige kracht gebruikt, omdat ze door bot heen gingen. De schroevendraaier moet bijna tot aan het heft in het gezicht geplant zijn om de hersenen te bereiken." De andere 119 verwondingen waren niet dodelijk: ze waren eerder oppervlakkig tot één à twee centimeter diep.

Een deel van haar doodstrijd heeft Nancy bewust meegemaakt, aangezien de fatale steken niet eerst werden toegediend. Ze had bovendien ook nog de kans gezien om naar de dienst 100 te bellen, maar aangezien er alleen maar wat gekreun te horen was, kon de operator niet meteen de ernst van de situatie inschatten, waardoor er geen gevolg aan werd gegeven.

Twee schroevendraaiers?

"Als er wel op was gereageerd, had dat dan een verschil kunnen maken voor haar? ", vroeg de assisenvoorzitter. "Nee, door de steken in de hersenen waren haar overlevingskansen nihil", luidde het antwoord van de wetsgeneesheer.

Hij had bij het slachtoffer ronde en rechthoekige verwondingen vastgesteld, waardoor hij ook denkt dat er twee verschillende schroevendraaiers gebruikt werden, namelijk een platte en een ronde kruisschroevendraaier. De beschuldigde blijft er echter bij dat hij slechts één schroevendraaier gebruikte.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio