N-VA Lier blaast kartel met CD&V op

N-VA Lier blaast kartel met CD&V op

N-VA Lier blaast kartel met CD&V op

Print
Lier - In Lier zet N-VA met onmiddellijke ingang het kartel met CD&V stop. Reden is het verschil in mening omtrent de verkeerscirculatie op de Grote Markt eens die heraangelegd is. Als gevolg hiervan neemt Marc Franquet ontslag als voorzitter van CD&V.

"Uit loyaliteit met onze coalitiepartners en ter wille van het algemeen belang hebben we de voorbije vier jaar heel wat compromissen gesloten", zegt N-VA-voorzitter Toon Vaessens. "Maar nu is voor ons de grens bereikt. De beslissing van de meerderheid maandagavond om in te stemmen met het doorknippen van het verkeer in het stadscentrum is voor N-VA onaanvaardbaar. Om die reden verlaten wij dan ook de meerderheid die wij niet langer kunnen steunen. Ook ons kartel met CD&V houdt op te bestaan."

Met haar bijgevoegd punt op de gemeenteraadszitting van maandagavond heeft N-VA duidelijk gemaakt wie voor en wie tegen het doorsnijden van het verkeer is. N-VA kreeg toen enkel steun van het Vlaams Belang (uitgezonderd Frans Verzwijvel), schepen Patrick Tersago en raadslid Paul Bosmans (beiden onafhankelijk).

Ondanks het vertrek van N-VA uit de meerderheid blijft die met negentien tegen twaalf zetels voldoende sterk in het zadel.

CHRIS VAN ROMPAEY


Beeld: Jan Hauwaert, Frank Boogaerts, Toon Vaessens, Bert Wollants en Rik Verwaest kondigen het einde van het kartel aan.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio