Vermiste vrouw veroordeeld voor het ontlopen van schuldeiser

Vermiste vrouw veroordeeld voor het ontlopen van schuldeiser

Vermiste vrouw veroordeeld voor het ontlopen van schuldeiser

Print
Terwijl speurders van de Federale Politie, van de Civiele Bescherming en het Slachtoffer Identificatieteam (DVI) op een terrein langs het Albertkanaal in Hasselt naar het lichaam van de vermiste Sigrid Dormaels zoeken, raakte dinsdag bekend dat de vrouw begin deze maand bij verstek tot vier maanden cel en een boete van 550 euro veroordeeld is.

De Hasseltse correctionele rechtbank achtte haar plichtig aan 'bedrieglijk onvermogen', zeg maar het moedwillig ontlopen van een schuldeiser.

Sigrid Dormaels verdween op Valentijnsdag 14 februari 2008. Ze woonde voordien in Hasselt, maar trok enige tijd voor haar verdwijning in bij haar vriend en zijn twee dochters in Olmen (gem. Balen).

Daar vertrok ze met haar huisdieren (twee honden, een kat, een fret, een hamster, enkele parkieten en een paar zebravinken). Sindsdien is ze niet meer gezien. De vrouw was op het ogenblik van haar verdwijning 36 jaar oud.

Bedrieglijk onvermogen

De vermiste diende op 9 juni dit jaar voor de Hasseltse correctionele rechtbank te verschijnen op betichting van het organiseren van bedrieglijk onvermogen. Sigrid Dormaels had in een Genkse garage voor 3.100 euro herstellingswerken laten uitvoeren aan drie luxewagens, maar de rekening bleef onbetaald.

Pas nadat een gerechtsdeurwaarder één van de auto's in beslag nam, deed de vrouw met mondjesmaat enkele afbetalingen, voor in totaal 1.300 euro.

Op 15 april 2008, twee maanden na haar verdwijning, stelde de deurwaarder vast dat Sigrid Dormaels niet meer op haar officiële adres in Hasselt woonde. De in beslag genomen auto was weg en de nummerplaat terugbezorgd aan de Dienst Inschrijving Voertuigen. De wagen bleek verkocht aan een inwoner van Doornik.

Sigrid Dormaels heeft haar verhuizing naar de gemeente Balen nooit officiëel laten registreren.

.

Nu in het nieuws