Noodoproep echtgenote campingdoder kreeg geen gevolg

Noodoproep echtgenote campingdoder kreeg geen gevolg

Noodoproep echtgenote campingdoder kreeg geen gevolg

Print
Kasterlee - Nancy Hendrickx (39), die op 15 november 2007 werd doodgestoken door haar echtgenoot Carlos Van Deun (47), was er tijdens de steekpartij nog in geslaagd om naar de dienst 100 te bellen. Het fragment werd dinsdag afgespeeld voor het Antwerpse assisenhof.

Aan de oproep werd echter geen gevolg gegeven. Het levenloze lichaam van het slachtoffer werd de volgende dag door haar zoon aangetroffen in haar caravan op camping Bergheide in Lichtaart.

Nancy werd met een schroevendraaier gedood. Haar lichaam vertoonde meer dan 120 snij- en steekwonden. Tijdens de 41 seconden durende noodoproep was haar gehuil en gekreun te horen. Er klonk ook een mannenstem die zei: 'Da zal ni lukken za maat".

Carlos bevestigde later dat het zijn stem was, maar wat hij met die uitspraak bedoelde, kon hij aanvankelijk niet zeggen. "Pas tijdens zijn achtste verhoor verklaarde hij dat hij met 'dat' het 'afpakken van zijn dochter' bedoelde. Maar wat hij met dat afpakken bedoelde, is mij nog steeds niet duidelijk, want hij had geen hechte band met zijn dochter en Nancy al evenmin", zei een van de speurders.

Alcoholverslaving

De speurders hadden ook niet de indruk dat de beschuldigde heel emotioneel werd als hij over de feiten vertelde. Eén uitspraak in het bijzonder was hen bijgebleven. "Toen ik hem tijdens een verhoor in januari 2008 vertelde dat hij goed bekomen was sinds zijn arrestatie, antwoordde hij dat dat best wel kon nu hij van alle miserie af was. Ik dacht dat hij daarmee zijn alcoholverslaving bedoelde, maar hij had het over Nancy. Hij zei dat, nu zij er niet meer was, hij niet meer vernederd en verkracht werd."

Later op de dag komen nog de wetsdokter en de onderzoeksrechter getuigen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio