De Lijn verhoogt bereikbaarheid Zwaarveld

Print
Hamme - De Lijn past op vraag van het gemeentebestuur van Hamme de dienstverlening van de snelbus naar Aalst aan.

Vooral het industrieterrein Zwaarveld krijgt een betere bea diening. “De voorlopige haltes aan de bedrijven Atcomex en Samata Coulier blijven behouden tijdens de ochtenda en avondspits”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Meta tepenningen (CD&V). “De stopa plaats van de busverbinding Sinta NiklaasaDendermonde via Moera zeke in de Neerstraat schuift op tot aan het kruispunt van de Neera straat met het Zwaarveld.”

Bij de herinrichting van het kruisa punt Dendermondse SteenwegaN 41-Zwaarveld komt er aan Keukens Van Moerzeke een bijkomende halte voor de snelbus.

De oorspronkelijk snelbushaltes aan Broekstraat en Noordstraat die pas begin augustus zijn in gebruik genomen zijn na zwaar protest van gemeentebestuur en het actiecomité N41 veilig door Hamme afgeschaft wegens te onveilig.

Toch wil volgens Mettepenningen De Lijn de N41 als route naar Aalst bea houden. “De vervoermaatschappij stelt een halte voor aan het kruispunt met de Veldstraat. Als gemeentebea stuur houden wij vast aan het Tweea bruggenplein als centrale halte voor alle bussen, ook de snelbus. Daar is er een complete accommodatie met schuilhokjes, fietsstallingen en ruia me parking voor de reizigers. De rit via de Biezestraat en Damstraat naar het Tweebruggenplein gaat vlugger dan via de N41. Dat bevestigt ook zonechef Jan Ketels.”

De Lijn onderzoekt de voorstellen. Tegen eind oktober wordt een anta woord verwacht.

WO

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio