Gemeente sloopt krot en bouwt woning

Gemeente sloopt krot en bouwt woning

Gemeente sloopt krot en bouwt woning

Print
Beveren-Waas - De gemeente Beveren wil een krotwoning in de Beverse Dijk aankopen, slopen en op de site een nieuwbouw plaatsen voor de privémarkt. “Het is de snelste oplossing voor een aanslepend probleem”, legt Marc Van de Vijver (CD&V) uit.

De gemeente bereikte onlangs een akkoord in der minne met de eigenaar van een woning in de Beverse Dijk in Kallo. Het gaat om een huis dat lange tijd geleden getroffen werd door een zware brand, grotendeels instortte en één grote stortplaats werd.

De buurt uitte haar bezorgdheden en de gemeente had meermaals contact met de eigenaar. De situatie bleef aanslepen wegens een juridisch probleem met de verzekering. Het Beverse gemeentebestuur oordeelde nu dat het welletjes was.

Nieuwbouw

De aankoop van het krot wordt vanavond voorgelegd aan de gemeenteraad. “We willen het pand afbreken en een bouwplan laten opmaken. De nieuwbouw zal aan de privé verkocht worden”, legt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) uit. “Het probleem van de krotwoning sleepte al veel te lang aan en we willen de zaak snel afhandelen.”

Het is niet de eerste keer dat de gemeente Beveren een gebouw aankoopt om op de site een nieuwe woning te bouwen en die aan te bieden op de privémarkt. Dat was ook al het geval in de Vijverstraat in Vrasene.

De opgeknapte woning werd toen openbaar verkocht.

STTI

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio