Kasseien moeten volgens Peeters uitgebroken worden

Print
Herentals - Voor burgemeester Jan Peeters (sp.a) is er vermoedelijk maar één oplossing voor de gebroken kasseien in het centrum: uitbreken en vervangen.

De afschilferende en verzakte stenen in de centrumstraten stonden door de oppositiepartijen met stip genoteerd op de agenda van de Herentalse gemeenteraad. De oppositie wilde van het schepencollege een stand van zaken over het wel erg vervelende dossier.

Een gespecialiseerd labo onderzoekt intussen de kwaliteit van de kasseien. De rechtbank van koophandel in Turnhout stelde eind augustus nog een expert aan die de nodige vaststellingen doet.

“De conclusies van het labo zijn nog niet binnen. We dringen erop aan dat die studie zo snel mogelijk wordt afgerond”, antwoordde burgemeester Peeters. “Medewerkers van onze technische dienst doen regelmatig een rondgang in het centrum om zelf herstellingen uit te voeren. Dat is bij het begin van de zomervakantie en de voorbije weken gebeurd. We houden bij hoeveel dat ons al heeft gekost. Automobilisten en omwonenden hebben intussen een tiental schadeclaims ingediend. Onze verzekering behandelt die dossiers.”

Een uitspraak door de rechter over wie nu moet opdraaien voor de aanleg van straatstenen van mindere kwaliteit kan mogelijk nog maanden zo niet jaren op zich laten wachten. “Er is waarschijnlijk maar één oplossing: de kasseien uitbreken en vervangen”, besloot Jan Peeters.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio