Gemeente start procedure voor overname Baloen op

Print
Wuustwezel - Het Wuustwezelse schepencollege heeft de princiepsbeslissing genomen om de vrije basisschool Baloen in Loenhout over te nemen. Tegen september volgend jaar moet de zaak rond zijn.
In mei dit jaar raakte bekend dat Baloen op eigen kracht niet de middelen vond voor de nieuwbouw die broodnodig is om de huidige versleten gebouwen te vervangen. Het schoolbestuur stelde daarop aan Wuustwezel voor om opgenomen te worden in het gemeentelijke onderwijs. "Het schepencollege heeft nu de princiepsbeslissing genomen om daarop in te gaan", zegt burgemeester Jos Ansoms (CD&V). "Daarmee zijn we er natuurlijk niet, we moeten zowel bij de gemeente als bij Baloen nog diverse procedures doorlopen. Bij Baloen is dat onder meer syndicaal overleg en overleg binnen de participatieraad."

Het is de bedoeling om het dossier in maart voor te leggen aan de gemeenteraad, die dan de uiteindelijke beslissing moet nemen. "Vroeger kan ook niet, want pas in februari kunnen de leerlingen officieel geteld worden", aldus de burgemeester. "Dit schooljaar verandert er alleszins niets meer, de ouders krijgen daarover deze week een geruststellende brief. Per 1 september 2011 nemen we Baloen op in het gemeentelijk onderwijs. Praktisch zullen we dan in Loenhout één gemeentelijke school hebben met één directie maar met drie vestigingen. Wuustwezel neemt de gebouwen in erfpacht over tot 2050. Alle personeelsleden van Baloen krijgen de keuze om in het vrij onderwijs te blijven, maar dan in een andere school, of over te stappen naar het gemeentelijk onderwijs."

In een latere fase herschikt Wuustwezel de locaties. Mogelijk sluit de lagere school in de Kapelstraat en wordt de kleuterschool in de Stoffezandstraat gerenoveerd, zei Baloen-voorzitter Tom Van de Keybus eerder dit jaar.

www.baloen.be

Boris Rousseeuw
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio