Veiligheidspersoneel CIM Merksplas zet stiptheidsacties voort

Veiligheidspersoneel CIM Merksplas zet stiptheidsacties voort

Veiligheidspersoneel CIM Merksplas zet stiptheidsacties voort

Print
Merksplas - De veiligheidsmedewerkers in het centrum voor illegalen in Merksplas (CIM) hebben dinsdag opnieuw een stiptheidsactie gehouden. Het personeel van de vroege shift stopte om 13.00 uur met werken. De late ploeg ging om 15.00 uur met één uur vertraging aan de slag. Dat bevestigt directrice Lucie Thuwis.

Ook woensdag, wanneer er overleg gepland is tussen vakbonden en directie, plannen de veiligheidsmedewerkers een gelijkaardige actie. Tijdens de staking worden de taken van de veiligheidsmedewerkers overgenomen door de politie en mensen van de sociale dienst van het centrum.

Met hun acties klagen de veiligheidsmedewerkers de toenemende onveiligheid aan die ze ervaren tijdens hun werk in het centrum. Zondagavond was er een opstand en moest een speciale eenheid van de politie de gemoederen komen bedaren.

Onveiligheidsgevoel

"Het toenemende onveiligheidsgevoel wordt woensdag sowieso besproken wanneer we aan tafel zitten met de bonden. Dan moet ook blijken of de problemen centrumspecifiek zijn en lokaal kunnen worden aangepakt. Of dat ze van een andere aard zijn en onder een hogere overheid vallen", aldus Thuwis.

Ook maandagavond kreeg het centrum politiebezoek. "Tijdens een controle hebben we verschillende verboden zaken aangetroffen. Zo hadden verschillende mensen een gsm in hun bezit die niet bij ons geregistreerd stond. Daarnaast werden er ook aanstekers aangetroffen en scheermeesjes die voordien gestolen waren bij een bestorming van een voorraadkamer", besluit Thuwis.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio