Fietser overleeft botsing met bushokje niet

Fietser overleeft botsing met bushokje niet

Fietser overleeft botsing met bushokje niet

Print
Olen - De Herenthoutse brandweer neemt donderdag afscheid van collega Johan Pluys (42) uit Vorselaar. De brandweerman overleed aan de gevolgen van een fietsongeval.

Het dramatische ongeval zelf gebeurde al vorige week, op zondagochtend 5 september. “Johan fietste op Hoogbuul in Olen”, getuigt Betty Pluys, de zus van het slachtoffer.

“Daar kwam hij ongelukkig ten val. Niemand zag het ongeval gebeuren. Het was wel meteen duidelijk dat het een ernstige val was. Hij is overgebracht naar het Sint- Dimpnaziekenhuis in Geel. Helaas verloor Johan daar vrijdag de strijd en is hij overleden.” Politiewoordvoerder Dirk Van Peer bevestigt het verhaal. “Het slachtoffer botste tegen een bushokje. Die aanrijding veroorzaakte de val.”

Bijzonder actief

Het plotse overlijden van hun collega raakt het Herenthoutse korps diep. “Johan was een enorm toegewijd brandweerman”, benadrukt commandant Luc Heylen.

“Hij was een vijftiental jaar in dienst. We konden steeds op hem rekenen. Zowel bij interventies als tijdens onze nevenactiviteiten was Johan een enorm geëngageerde kracht. Hij was bijzonder actief.”

“Tijdens de begrafenis zullen we onze makker een laatste groet brengen met een erehaag. Dat we hem door zo’n stom ongeval moeten afgeven, doet pijn. Het lot kan gruwelijk zijn. De sfeer in ons korps is bedrukt. Hij was voor velen ook een persoonlijke vriend. Sommigen zaten met Johan bijvoorbeeld ook in de jeugdbeweging.” Johan was actief in twee verenigingen van oudleiders van de jeugdbeweging.

Eerbetoon

Op Facebook richtte zijn nichtje Charlotte een pagina op ter herinnering aan haar nonkel. “Een eerbetoon aan ons nonkeltje, broer en vriend. Graag plaatsten we hier foto’s of leuke anekdotes die ons aan Johan herinneren”, staat er te lezen. Verscheidene familieleden en vrienden lieten er al een bericht na: “Slaap zacht, grote jongen. We zullen je missen en de brandweer is een goede pompier kwijt.” Het is maar één van de vele reaties.

Johan werkte bij Umicore in Olen. Hij laat geen partner of kinderen na. Donderdag volgt de begrafenisplechtigheid in de parochiekerk van Herenthout om 10u. Op woensdag is er in dezelfde kerk om 19.30u een gebedswake.

Stefan Laenen,
Marian Michielsen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio