Maakt Raikkonen F1-comeback bij Renault?

Maakt Raikkonen F1-comeback bij Renault?

Maakt Raikkonen F1-comeback bij Renault?

Print
Kimi Raikkonen heeft een gesprek gehad met de leiding van de Renault F1-renstal. Mogelijk maakt de Fin volgend jaar zijn comeback bij het Franse team.

Raikkonen debuteeerde in 2001 bij Sauber, stapte in 2002 over naar McLaren en werd twee keer vice-wereldkampioen. In 2007 verhuisde hij naar Ferrari. Dat jaar werd hij wereldkampioen. Na een twee moeizamere seizoenen moest hij plaats maken voor Fernando Alonso. Raikkonen ging dit seizoen aan de slag in het Wereldkampioenschap Rally, bij Citroën Junior.

Geruchten over een terugkeer naar de F1 waren nooit ver weg. Bij Red Bull bijvoorbeeld, dat ook Raikkonens WRC-team sponsort. Red Bull behoudt zijn piloten echter. De andere topteams hebben geen plek meer vrij, maar Renault is een team dat de weg naar de top dit jaar weer lijkt ingeslagen te hebben. En dus ging 'Iceman'l babbelen met Eric Boullier, teambaas bij Renault.

Boullier bevestigt dit. Hij zegt dat er meerdere coureurs azen op het stoeltje van Vitaly Petrov, een rookie die niet altijd even consistent presteert.

Meer sportnieuws