Eenrichting beveiligt school tijdens werken

Print
Mechelen - In Hombeek (Mechelen) wordt vandaag, dinsdag, gestart met de herinrichting van de Bankstraat.

De aannemer start met het uitbreken van de rijweg tot aan de Spoorwegstraat. Deze fase zou tegen de kerstvakantie achter de rug moeten zijn. De Bankstraat, die Zemst en Kapelle- op-den-Bos verbindt, wordt dagelijks door een paar duizend autobestuurders gebruikt. Die gaan vanaf vandaag een omleiding van enkele kilometers moeten volgen.

Volgens politiecommissaris Herman Ghislain zullen de werkzaamheden een grote impact hebben op het verkeer. “Een belangrijke as wordt gedurende twee keer drie maanden doorgeknipt. Onze hoofdbekommernis is de schoolomgeving van de Sint-Maartenschool, op de Hombekerkouter. Hier gaan we eenrichtingsverkeer invoeren, zodat de verkeersdrukte hier wat minder groot wordt. De Hombekerkouter wordt eenrichting vanaf de Mechelseweg tot de Kapelseweg.”

Omleidingen

Het verkeer vanuit Mechelen volgt de omleiding via Hombekerkouter. Vanuit Kapelle wordt het verkeer omgeleid via de Kapelseweg, Diepestraat en Stationsplein. Het verkeer komende vanuit Leest wordt omgeleid via de Hombekerkouter en de Kruisbesstraat. Ook de bussen van de Lijn zullen een andere route volgen.

LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio