Minister Crevits zet licht eindelijk op groen voor R6

Minister Crevits zet licht eindelijk op groen voor R6

Minister Crevits zet licht eindelijk op groen voor R6

Print
Sint-Katelijne-Waver - Met een bezoek aan Sint- Katelijne-Waver heeft Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) het licht op groen gezet voor de langverwachte doortrekking van de R6.

Officieel kwam de minister de fietsdoorsteek infietsen tussen Pasbrug- Nieuwendijk en Centrum.

Maar achteraf werd er in aanwezigheid van de Mechelse Veilingen nog een werkvergadering belegd met het gemeentebestuur.

“Die is verlopen zoals gehoopt. De minister heeft nu ook officieel gezegd dat er in het najaar een aanbesteding zal volgen. Volgend jaar kunnen de grote werkzaamheden dan beginnen. We wachten hier al jaren op, en dus zullen we pas gerust zijn als de eerste spadesteek gebeurd is. Maar dit is een grote stap in dit dossier. De komende tijd zullen alle bezwaarschriften die tijdens het openbaar onderzoek binnengekomen zijn nog onderzocht worden”, zegt burgemeester Eddy Vercammen (CD&V).

Budget opgetrokken

Dertien miljoen euro dacht het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Antwerpen nodig te hebben om de gigantische infrastructuurwerkzaamheden te voltooien. “De minister heeft tijdens de werkvergadering aangegeven dat dat niet zou volstaan. De geplande bruggen en de rotonde zullen extra kosten. Hoeveel miljoen er exact nog meer nodig is, is nog niet duidelijk. De minister heeft beloofd om het nodige budget opzij te leggen”, vertelt Eddy Vercammen.

De feestelijke sfeer werd even onderbroken toen twee jongeren een brief aan de minister kwamen afgeven toen die van de fiets stapte aan het gemeentehuis. “Wij vrezen dat er meer zwaar verkeer over de Berlaarbaan zal denderen. Met scholen en veel bewoning in de buurt is dat niet verantwoord. Daarom hebben we een brief afgegeven”, zeggen Elia Mariën en Thomas Goyvaerts (beiden 19).

Beiden zijn ze actief bij het Berlaarbaancomité. “Het was ons nog niet eerder gelukt om iets aan de minister af te geven. Nu hebben we onze kans gewaagd. Hoe ze reageerde? Ze was niet zo vriendelijk. We hebben een paar zinnen gewisseld. Ze zei dat ze hier was voor de opening van het fietspad en dat ze een feestelijk moment met de inwoners wilde beleven. Ze draaide zich om en het gesprekje was gedaan”, klinkt het.

Bert Provoost

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio