12 woningen verrijzen in Pastoriestraat

Print
Nijlen - De gemeenteraad heeft het ontwerptracé goedgekeurd voor de verkaveling van een stuk grond in de Pastoriestraat in Kessel (Nijlen).

De goedkeuring in de gemeenteraad had enkel met de weg op het terrein te maken. Toch is al duidelijk dat het om twaalf woningen zal gaan in het centrum van Kessel. Gemeenteraadslid Ferdi Heylen van Groen! uitte kritiek op het gebrek aan speelruimte in de plannen. “Het gaat hier om een prachtig binnengebied waar veel meer mee gedaan kan worden dan het louter volbouwen”, klinkt het.

“De laatste jaren zijn er al heel wat appartementen en meergezinswoningen bijgekomen in het centrum van Kessel. Nu al valt het gebrek aan speelruimte voor jongeren in deze omgeving op. Er is ook een gebrek aan parkeerplaatsen. Onbegrijpelijk”, luidt het.

“Groot plan maken”

Daarom stelt Heylen voor om eerst een groot RUP Kessel te maken. “Met zo’n ruimtelijk uitvoeringsplan kunnen alle noden besproken en bekeken worden voor dit belangrijke binnengebied. Anders leggen we een hypotheek op de toekomst van Kessel.”

De meerderheid werkt aan de voorbereidingen van een ruimtelijk uitvoeringsplan voor Kessel. Een soortgelijk plan voor het centrum van Nijlen stuitte enkele jaren geleden op veel verzet.

BEPR

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio