Fietsersbond klaagt toestand van voetpaden en fietsdoorsteken aan

Fietsersbond klaagt toestand van voetpaden en fietsdoorsteken aan

Fietsersbond klaagt toestand van voetpaden en fietsdoorsteken aan

Print
Hove - Hove beschikt over een ruim netwerk van fiets- en voetgangerswegen. “Maar sommige lijken op wilde broussepaden”, klaagt de oppositie aan.

“De Fietsersbond gaf samen met de provincie en de gemeentebesturen van Edegem, Mortsel en Hove een ‘slimme wegenkaart’ uit om zwakke weggebruikers veilige en alternatieve wegen aan te reiken. Een goed initiatief. Maar in Hove is er nog veel werk aan de winkel”, zegt Luc Van den Weygaert, oppositieraadslid van Vlaams Kartel.

Tussen de huisnummers 8 en 10 in de Geelhandlaan ligt een strook van nog geen meter breed. Je zou het nooit voor een voetweg aanzien, ware het niet dat enkele meters verderop tussen het hoog opgeschoten groen een verlichtingspaal opduikt.

“Een broussepad noem ik dat. Er staan drie lichtpunten die voor avondverlichting zorgen. Niet voor voetgangers, maar voor de katten, vleermuizen, egels en konijnen die hier ’s nachts rondlopen. Weggegooid geld dus”, zegt Van den Weygaert.

Een buurtbewoner beaamt het probleem. “Enkele jaren geleden hebben ze die lantaarnpalen hier gezet, maar er is hier geen doorkomen aan. Een boordeigenaar doet blijkbaar moeilijk”, zegt hij. “Toch zou de doorsteek handig zijn als je te voet vanuit de Geelhandlaan naar het OCMW wil.”

Veldweg 21, tussen de Lijsterbessenweg en de Diepestraat, vormt een gelijkaardig probleem. “Geen enkele aanwijzing, geen verlichting, overhangende takken en een slecht wegdek. Het gemeentebestuur zegt dat het het pad heeft opgekuist, maar daar is niets van te merken.” Op de grens met Kontich ligt een verborgen doorsteek tussen de Mechelsesteeweg en de Vredestraat. “Ook hier geen enkele aanwijzing, geen verlichting en veel putten”, aldus het raadslid.

Ludwig Van Gelder

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio