Kender Thijssen komt in Belgische handen

Print
Het informaticabedrijf Kender Thijssen uit Dendermonde komt in Belgische handen. Het wordt voor 51% overgenomen door de directie. De overige 49% door het investeringsfonds Stroke Fund. Tot nog toe had het bedrijf een Nederlandse eigenaar.

Kender Thijssen richt zich tot kleine en middelgrote ondernemingen met computerverhuur, hardware en software. Het werkt daarvoor onder meer samen met HP, Sun, Microsoft, Symantec, Citrix, McAfee en WatchGuard en realiseerde in 2009 een omzet van 6 miljoen euro. Het bedrijf stelt 36 mensen tewerk.

Het management van Kender Thijssen bestaat uit algemeen directeur Jef Matthé, marketingverantwoordelijke Ben Van Geet, financieel directeur Olga Van den Broeck en operationeel directeur Kris Devooght.

De nieuwe eigenaars hebben alvast ambitieuze plannen. Ze willen actief op overnamejacht gaan. Ze mikken op informaticabedrijven of op informatica-afdelingen van bedrijven. Op die manier willen ze tot een schaalvergroting komen in een versnipperde Belgische informaticamarkt.

JVG

.

Nu in het nieuws