De Klinkaard integreert in buurtleven

Print
Boom - De doveninstelling De Klinkaard heeft nieuwe gebouwen. Aan de vooravond van hun vijfde buurtfeest zoeken ze ook dieren voor in de tuin. Directeur Jos Mariën staat zowat vijf jaar aan het roer van De Klinkaard. Het gaat om een thuis en dagactiviteiten aan volwassen doven en slechthorenden met bijkomende ondersteuningsnoden.
Inmiddels is de volledige nieuwbouw gerealiseerd en heeft de instelling gekozen voor een volle buurtintegratie door haar muren rondom de instelling letterlijk te slopen. Ook de tuin is deels gemeenschappelijk goed geworden.
Er wonen 24 bewoners die verzorgd worden door 27 personeelsleden, de klok rond.

Op zondag 19 september organiseert De Klinkaard haar vijfde buurtfeest.
Vorig jaar kon door de nieuwbouw en verhuis dit feest niet doorgaan. Vanaf 13 tot 18 uur is er drank, eten en heel wat (muzikale) animatie voorzien. De nieuwe woonst wordt officieel aan de buurt voorgesteld en geopend.

Gezocht dierenliefhebber

De grote tuin rondom de nieuwe gebouwen wordt deels gebruikt als privé voor de bewoners en wordt deels openbaar gemaakt. De aanleg is klaar tegen de winterperiode. "Een derde groot stuk tuin willen we gratis 'verhuren' aan iemand die dieren heeft maar geen plaats heeft om ze te zetten. Bedoeling is dat hij/zij met geitjes, ezel, eenden, weet ik veel wat aan dieren, hier terecht kan. Afspraak is wel dat de bewoners ook hier een stukje kunnen participeren. Wie zich wil aanmelden kan terecht in De Klinkaard, JF Willemsstraat 26, tel. 03-888.14.19.

Jan BOEY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio