"Nieuw referendum als Ring moet verbreed worden"

Nieuw referendum als Ring moet verbreed worden

"Nieuw referendum als Ring moet verbreed worden"

Print
Als de Vlaamse regering vasthoudt aan het huidige tracé voor de Oosterweelverbinding en er daardoor - ongeacht brug of tunnel - een verbreding van de Antwerpse Ring moet komen, zullen de actiegroepen aansturen op een nieuwe volksraadpleging daarover in Antwerpen. Dat bleek dinsdag op een persconferentie van actiegroep stRaten-generaal.

StRaten-generaal legde op de persconferentie opnieuw uit dat het BAM-tracé onvoldoende verkeer wegtrekt van de Antwerpse ring, waardoor die moet worden verbreed en er een stedelijke ringweg moet worden aangelegd.

"Het verbreden van de Ring zal het thema van de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 worden. Elke Antwerpse politicus zal moeten uitleggen of hij voor of tegen is. En wie tegen is, zal niet anders kunnen dan zich uitspreken tegen een regeringsbeslissing om nu voort te gaan met het BAM-tracé", luidde het.

Vertraging

Manu Claeys (rechts op foto naast Peter Verhaeghe) van de actiegroep maakte zich sterk dat de actiegroepen een volksraadpleging over het verbreden van de Ring - wat pas kan na de gemeenteraadsverkiezingen - "met de vingers in de neus" zouden winnen.

"De zowat 200.000 mensen die vlakbij de Antwerpse Ring wonen, zullen allemaal 'nee' zeggen. Men zal dan wel weer zeggen dat het de de schuld is van de actiegroepen dat het project vertraging oploopt, maar die vertraging zit ingebakken in de aanpak van de politici."

"Wij hebben keihard gewerkt om tijd te winnen en het Meccano-alternatief uit te werken", vulde Peter Verhaeghe aan. "De bal ligt nu in het kamp van de regering."

Nu in het nieuws