Sauber loost de la Rosa en haalt verloren zoon Heidfeld terug

Sauber loost de la Rosa en haalt verloren zoon Heidfeld terug

Sauber loost de la Rosa en haalt verloren zoon Heidfeld terug

Print
Pedro de la Rosa heeft op Monza zijn voorlopig laatste F1-race gereden. Zijn team, Sauber-Ferrari, geeft zijn stoeltje aan een oude bekende: Nick Heidfeld (foto).

Heidfeld kwam eind vorig jaar door de terugtrekking van BWM uit de F1 plots in de kou te staan. Peter Sauber kocht het team terug en iedereen verwachtte dat Heidfeld zou aanblijven als coureur. De Duitser heeft er immers in totaal al 7 seizoenen bij het Zwitserse team opzitten. Maar Sauber koos voor de jonge Japanner Kobayashi en ervaren rot de la Rosa, die veel kennis meebracht uit zijn periode als testpiloot bij McLaren. De Spanjaard kende dit seizoen veel pech, maar was tegelijk ook meestal trager dan zijn teamgenoot.

Pirelli

Met het binnenhalen van 'Quick Nick' doet Sauber mogelijk een gouden zaak met het oog op volgend seizoen. Heidfeld is namelijk de enige piloot die het nieuwe Pirelli-rubber heeft kunnen testen en dat zal zo blijven tot na de laatste race van het seizoen. De banden "doen werken" zal wellicht een sleutelfactor tot succes zijn in 2011.

MEEST RECENT