Arbeidsongeval Luik: twee doden, drie gewonden

Print

Arbeidsongeval Luik: twee doden, drie gewonden

In Luik is dinsdag rond 11 uur een stelling van de negende verdieping naar beneden gedonderd op een werf aan het winkelcentrum Médiacité. Twee mensen kwamen hierbij om het leven. Ook zijn er drie gewonden.

De slachtoffers zijn allemaal arbeiders die op de werf van de nieuwe RTBF-gebouwen aan het werk waren. Twee vrouwen overleefden het ongeval niet. Drie mannen raakten gewond.

Goederenlift

De vijf zouden op een goederenlift hebben gestaan waarmee ze tegels naar de tweede verdieping van het gebouw wilden brengen. Om een onduidelijke reden begaf die lift het.

Er waren enkele tientallen arbeiders aan het werk op het moment van de feiten. Verschillende van hen snelden onmiddellijk naar de slachtoffers toe om hen te helpen. Een groot deel van hen is in shock door het ongeval.


Onderzoek

Minister van Werk Joëlle Milquet heeft intussen haar oprechte deelneming aan de familie en naasten van de slachtoffers betuigd.

Ze heeft ook contact opgenomen met de Federale overheidsdienst Werk. Ze heeft gevraagd aan de inspectiediensten om op de hoogte te worden gehouden van het onderzoek.

"Op basis daarvan zal ze de opportuniteit van bijkomende veiligheidsmaatregelen onderzoek", aldus een medewerker van haar kabinet.

MEEST RECENT