Didier Reynders laat Olivier Maingain niet vallen

Didier Reynders laat Olivier Maingain niet vallen

Didier Reynders laat Olivier Maingain niet vallen

Print
Didier Reynders, voorzitter van de Franstalige liberale partij MR, geeft toe dat hij contacten gehad heeft met enkele Vlaamse partijen. "Maar het klopt niet dat ik mijn diensten heb aangeboden en al helemaal niet dat ik de afscheiding van het FDF zou hebben voorgesteld".

De MR en het FDF vormen een kartel en recent zou FDF-voorzitter Olivier Maingain op het partijbureau te horen hebben gekregen dat hij een toontje lager moet zingen, om mogelijke deelname van de liberalen aan de regeringsonderhandelingen niet te torpederen.

Reynders, aldus La Libre Belgique, vindt wel dat er dringend een echt Franstalig project moet komen, als antwoord op de Vlaamse eisen. "Maar dat ligt momenteel duidelijk niet op de tafel".

Gepraat met CD&V

Hij zegt zelf dat hij vooral met de CD&V contact heeft gehad. "Maar het enige dat ik heb gezegd is dat ik ervan overtuigd ben dat men een andere onderhandelingsmethode moet toepassen. De verschillende partijen moeten zich eerst moet afvragen wat Franstaligen en Nederlandstaligen nog samen willen doen om nadien de bevoegdheden van de gewesten en gemeenschappen op coherente manier te definiëren".

MEEST RECENT