Groen!-delegatie trekt met deurwaarder naar BAM

Groen!-delegatie trekt met deurwaarder naar BAM

Groen!-delegatie trekt met deurwaarder naar BAM

Print
Groen!-parlementsleden Mieke Vogels (foto), Freya Piryns en Dirk Peeters gaan woensdagvoormiddag met een gerechtsdeurwaarder "op bezoek" bij de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) in Antwerpen. De partij hoopt zo meer openheid over het dossier van de Oosterweelverbinding af te dwingen bij de BAM.

"Bij Groen! blijven we ons grote zorgen maken over het gebrek aan openheid in het dossier van de Lange Wapper. Vooral omdat de Vlaamse regering aankondigde dat ze nog voor het eind van deze maand belangrijke beslissingen wenst te nemen. De keuze voor het BAM-tracé betekent immers ook kiezen voor de verbreding van de ring", waarschuwt Groen!.

"Wat dit betekent voor de omwonenden of wat het prijskaartje is van deze verbreding is vandaag niet bekend. Het kan toch niet dat men nu beslist over een brug of tunnel zonder dat er duidelijkheid is over de tweede fase, dat is pas slecht bestuur. Daarom willen we vandaag alle kaarten op tafel."

Groen! voelt zich daarbij gesterkt door de Beroepsinstantie voor Openbaarheid van Bestuur die meent dat "de BAM de burger die openheid vraagt, dient bij te staan om tot de gewenste informatie te komen", aldus nog de partij.

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring